Vuur & Vlaam IPA från De Molen

24 Jan
Vuur & Vlaam IPA från de Molen.

Vuur & Vlaam IPA från de Molen.

Holland är bryggeriets hemvist och De Molen gör ofta experimentella och personliga öl med karakteristiska namn och lika karakteristiska etiktter. Grafiskt och snyggt. Vuur & Vlaam betyder eld och flammor och det kanske syftar på syrligheten (elden) och träigheten (flammorna) men det kanske är en övertolkning?

De Molen drivs av bryggaren Menno Olivier, en man som började som hembryggare men som kontinuerligt skalat upp verksamheten till att idag vara Hollands mest spännande mikrobryggeri (med respekt för att jag inte har koll på alla holländska mikrobryggerier). Den här varianten av IPA är personlig och intressant och klart värd sina 27 kronor. Och etiketten är lika snygg som vanligt!

Vuur & Vlaam IPA (11056) De Molen Brouwereij, Nederländerna, 6,2 %, 33 cl, 6 000 flaskor, 26:90 kronor
Blekgul disig färg med blekvitt högt skum. Lätt syrlig doft med citrus, ananas och lätt unkenhet. Syrlig attack med söt underton, tydliga citrussmaker och sträv träighet. Avslutar i finlemmad beska och en lång eftersmak. Snygg, fräsch, medveten IPA med modern smakprofil.
Betyg 4 av 5.

Den här ölen börjar säljas på Systembolaget den 1 februari – här hittar du en lista på samtliga öl som börjar säljas då.

Läs mer: Snart kommer Game of Thrones som öl – från amerikanska Ommegang

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: