Nya öl från Södra Maltfabriken

17 Feb

Södra Maltfabriken tappar nästa vecka sina två nya öl – ölen heter Undressed och I F*king Love Bunnies. Etiketterna går i samma stil som bryggeriets tidigare och ölen kommer att kunna beställas på Systembolaget så småningom.

Södra Maltfabrikens två nya.
Södra Maltfabrikens två nya.

Att amerikanska Brooklyn brewery är stora i Sverige känner vi till. Snart kommer deras lager finnas på varje bolagsbutik i Sverige och varumärket har landat helt rätt i den svenska publiken. Det här har NY Times kollat på och skrivit om i en rolig artikel – signerad Alice Hines som gjort sin research väl. Läs gärna kommentarerna till artikeln också, finns en del åsikter.

Knappt hade Brewdog berättat att de startar en Brewdog bar i Sao Paolo, ja, jag var tvungen att kolla vilket land det egentligen ligger i, förrän Mikkeller lanserade sina planer på att lansera en bar i San Francisco. Sao och San betyder ju helig och om det finns någon koppling till att påven samtidigt bad att få säga upp sig vet jag faktiskt inte. Men han kanske ska starta ett bryggeri? Brewdogs bar öppnar i juni….. men innan dess öppnar Brewdogs bar i Stockholm, förhoppningsvis i april!

Slaget om bästa svenska svarta IPA fortsätter. Den 1 mars lanserar Eskilstuna Ölkultur sin svarta IPA på Systembolaget och den kanske slår ut de som varit bäst hittills? Eller? Kan man inte hålla sig till den 1 mars så kan man smaka den på Eskilstunas egen ölpub….. Och vilken är bäst egentligen? Any takers?

Från BeerSweden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: