Finn släcker snart törsten i Landskrona

9 Mar

Landskrona i Skåne är en torr fläck på den svenska ölkartan. Men snart blir det ändring på det eftersom brygghuset Finn siktar på att brygga brygder som den gamla varvsstaden sällan skådat förut. Petter Lindholm är en av tre som grundat bryggeriet och vi tog oss en pratstund med honom för att ta reda på vad som händer. 

Brygghuset Finn.
Brygghuset Finn.



– För tillfället jobbar vi på så mycket vi bara kan och har tid till för att komma igång med bryggeriet. Vi gör så gott som allt själva och lär oss nya saker för var vecka som går!

Vad är era ambitioner för 2013?
– Vår ambition är att etablera vår öl och stärka vårt varumärke lokalt. Det viktigaste är att bli färdiga med bryggeriet och komma igång så fort som möjligt utan att tappa det långsiktiga tänket i vårt bolag.

Hur upplever ni det svenska ölklimatet just nu? 
– Det har aldrig varit bättre. För 5 år sedan kände ytterst få till att det existerade småskalig lokalproducerad öl i Sverige. Nu kan man dricka lokalproducerad öl nästan var man än befinner sig i landet. Nästan alla man pratar med känner någon som brygger öl hemma eller nämner att de varit på besök på något mikrobryggeri.

Vad tror ni att vi kommer se för utveckling av den svenska ölscenen de kommande åren?
– Vi tror att utvecklingen och expansionen kommer att fortsätta ett antal år till. Därefter kommer nog en viss stagnering att ske.  Vi kommer med största sannolikhet se fler svenska mikrobryggerier som diversifierar sig mot övriga bryggerier och satser på mer extrema brygder.

Var kommer ni befinna er i förhållande till den utvecklingen?
– Vi kommer att stå på en stabil grund med ett antal väletablerade produkter och därutöver brygga  en och annan välsmakande specialbrygd när tillfälle ges.

Vad/vem/vilka tycker ni är mest spännnade i ölvärlden just nu?
– Hela vågen av ett ökat ölintresse  i samhället och den optimism och framtidstro det för med sig inom branschen!

Text: Joel Linderoth

Publicerad på BeerSweden.

Läs mer: Här hittar du fler kortintervjuer med nya bryggare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: