Design som säljer öl

18 Nov

Pistonhead i en vacker variant.

Nu får du hålla i dig. I varje fall om du gillar öl och design. För här kommer en länk till en designkavalkad av ruggigt snygga ölflaskor som bloggaren och designläraren Francesco Mugnai samlat ihop.

Har du fram tills nu valt öl utifrån innehåll så måste du tänka dig för – för efter att ha läst denna bloggpost och kollat på de designade flaskorna så kommer du – garanterat välja öl på ett annat sätt än förut. Vågar du? Kolla och fascineras!

2 svar till “Design som säljer öl”

  1. Christian november 18, 2011 den 11:37 f m #

    Jag inser att jag ofta dricker öl utifrån etikett. Visst, jag vet när jag vill ha en stout eller en lager, men sedan blir det gärna utseende när jag ger mig ut bland ölmärken jag inte testat tidigare. Tex hoppade jag på Schlenkerla Rauchbier bara för den imponerande etiketten, med sigill och allt.

    Etiketten får mig också ofta att avstå. Jag avskyr jippoformgivning, som BMG-10 på sidan du länkar till, eller design som tycks rikta sig till ”bira,bira,bira”-målgruppen, exemelvis Carlsbergs ”Millenium STARKÖL”.

    Bra öldesign ska signalera att man tar produkten på allvar.

  2. joellinderoth november 18, 2011 den 12:35 e m #

    Och visst är det så att om man ska köpa en ”klassisk” öl så vill man att den ska se klassisk ut, exemplet Schlenkerla som du nämner är ju klockrent, men om man är ute efter något mer modernt så siktar man gärna på de trendigare etiketterna, typ BrewDog. Har för mig att jag läst ngn undersökning om det där kopplat till vin, ska leta fram den ngnstans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: