Nynäshamn är bäst i världen

19 Nov

Nynäshamns Ångbryggeri prisat av World Beer Awards.

Tänk att kunna säga att man är bäst i världen. För de allra flesta är det så klart ett ouppnåeligt mål och något som man inte ens funderar på. Men för Nynäshamns Ångbryggeri så är det inte bara en dröm utan ett faktum. De är bäst i världen på att brygga öl. I varje fall när det gäller kategorin ”Dark Ale Barley Wine” i kombination med tävlingen World Beer Awards. Där och då anses Nynäshamns variant på barley wine – Bötet Barley Wine – vara den bästa. I hela världen!

Jag kan bli näst intill vimmelkantig av alla priser och utmärkelser och klasser och varianter som finns i dryckesvärlden och tycker ibland att det kan bli för mycket av det goda. Men World Beer Awards är en utmärkelse med ett jurysystem som är relativt lättförståeligt och som jag dessutom följt under några år nu och därför känns det både trovärdigt och överskådligt, ett bra pris helt enkelt!

Dessutom, Bötet Barley Wine var inte det enda från Nynäshamn som prisades i tävlingen, även bryggeriets Sotholmen Extra Stout fick ett pris, i kategorin ”Europe’s Best Export Style Stout”.

Har du inte testat de båda så vet du vad du ska göra i helgen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: