Julölen som fortfarande är lätta att hitta

18 Dec

Börjar det bli lite mycket nu? Lite för mycket att göra och att leta efter den ölen på det stället låter sig inte göras. Men du vill ändå ha en bra julöl eller två till julmaten? Lugn, bara lugn – här har du listan på bra julöl som finns i (nästan) alla butiker! Eller i varje fall i många butiker.

Så tag det lugnt, notera namnen och du kommer garanterat ha öl som passar helt okej till ditt julbord. Och du kan stryka en punkt i den mest intensiva veckan på året….

 

Mariestads Julebrygd från Spendrups.

Mariestads Julebrygd från Spendrups.

Nils Oscar Kalasjulöl (11300) 5,2 %, 33 cl, 19,50 kronor
En klassiker med sin maltiga, lite lätt humlefärgade smak, passar mycket av julbordsmaten väldigt bra och har en snygg liten beska som fräschar till intrycket. Finns i över 300 butiker.

Jämtlands Julöl (11382) 6,5 %, 50 cl, 25,90 kronor
Något yvigare och kryddigare än Nils Oscars variant – med mörksöt maltighet, lite apelsin och en ganska torr avslutning. Härlig till kötträtterna på julbordet och bra till mycket av det andra. Finns i nästan 350 butiker.

Åbro Sigill Julöl (11306) 6 %, 50 cl, 18 kronor
Mer maltighet som går mot det rostade, lätt sötma och en relativt bra fyllighet. Klassisk julölstemperament med lite mer personlighet änd många andra volymöl. Finns i nästan 200 butiker.

Falcon Tipp Tapp (11349) 4,5 %, 33 cl, 12,90 kronor
Nykomling med lite lättare approach än de andra och lätt humleprägel. Julmustgrund med lätt rostning, lätt kryddning och lite apelsin och en för stilen accentuerad beska. Bra köp. Finns i drygt 200 butiker.

Mariestads Julebrygd (11338) 5,8 %, 50 cl, 16,90 kronor
Den här säljer mest av alla julöl men det är inte för att den är bäst utan för att varumärket är så känt och har stor spridning. Dessutom har den många av julölens klassiska kännetecken – maltsötman, den mörka färgen, apelsinsyrligheten och lite krydda. Inte ditt bästa val men är du nu sent ute och vill ha en julöl som ingen kommer rata så…. kör i vind! Finns i 380 butiker.

Wisby Julbrygd (11311) 6 %, 33 cl, 18,90 kronor
Lite rostat, lagom maltigt och med lakrits som accentsmak. Inte dumt alls!  Finns i 250 butiker.

Oppigårds Winter Ale (11320) 5,3 %, 50 cl, 26,50 kronor
En humligare julöl som har många älskare runt om i Sverige. Tydligt fyllig, tydligt bestig och med intressant och lågtonad sötma. Riktigt bra! Finns i 275 butiker.

Läs mer: Här är julölen med lite mindre alkohol

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: