Schneider Weisse Tap 6 Unser Aventinus

28 Apr
Schneider Weisse Tap 6.

Schneider Weisse Tap 6.

Att dricka en Schneider Weisse Tap 6 Unser Aventinus kan på många sätt utgöra sinnebilden för ett ölintresse. En tysk vetebock från ett anrikt bryggeri med en fantastisk etikett – det blir liksom inte mer ölkänsla än så. Dessutom, det är inte en öl som man bara springer på, den är i en udda stil, den kostar lite mer och den finns inte exponerad på alla bolag direkt.

Men dricka den ska man! För det är en fenomenal upplevelse. Visst, det kanske inte är världens bästa öl men det vidgar spektrat, den visar på andra varianter i en öl och den är…. väldigt god. Tänk veteöl med all sin lätthet och kombinera det med finess, struktur, komplexitet och lite krav – där har du min, eller förlåt, vår Aventinus.

Färgen är djupt gulbrun, skummet högt och tätt och intensivt och ligger kvar länge på vätskan.

Doften är syrligt jästig med söta delar av pepparkaka, frukter, stora örtiga, kryddiga stråk som fullständigt tar över doftcentrat. Oerhört starkt!

Smaken är komplex. Du hittar en läskande, syrlig botten som minner om veteöl men det finns så mycket mer i det här. Jästiga, örtiga, karamelliga, apelsinskalsbittra, chokladiga toner som spelar tillsammans i en fantastisk blandning. En fin sötma och en liten, liten beska som stramar upp upplevelsen.

Ja, detta är en bra öl. En riktigt bra öl. Fylligheten och det väl sammansatta smakpaketet gör att man inte drar fram den när som helst men bjud på den en stilla kväll och du kommer kunna njuta av en smakexplosion klart över det vanliga.

Bryggeri: G Schneider & Sohn
Stil:  Veteöl, vetebock
Humle: Ej definierat.
Malt: Korn och vetemalt.
Pris: 24,50 kronor
Volym: 50 cl
Alkoholhalt: 8,2 %
Sortiment: På större Systembolag över hela Sverige.
Betyg: Mycket bra! 4,3.

Fler ölrecensioner?

Schneider Weisse Tap 6 Under Aventinus.

Schneider Weisse Tap 6 Under Aventinus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: